onsdag den 23. juli 2014

Nyt fra Melbourne - 2


Af Lars Thaysen, næstformand

Bent Hansen har igen sendt et nyhedsbrev hjem. Denne gang om "jagten på en kur": På verdenskonferencen i 2010 i Wien blev det besluttet at fokusere forskningen om at finde en kur mod hiv. En arbejdsgruppe blev dannet for at lave en strategi for prioriteringer i den kommende forskning.

I dag har forskerne fundet ud af, at tre forudsætninger skal opfyldes for at kunne finde en kur mod hiv: 1) hvor den del af hiv, der kan sætte produktionen af hiv igang igen, opholder sig, 2) der skal udvikles bedre målemetoder, og 3) der skal forskes endnu mere.

På Verdenskonferencen har Skejby Hospital fremlagt deres seneste resultater med at vække sovende hiv-virus til live, for dermed at kunne slå dem ihjel. Du kan bla. læse om resultaterne her.

Susan Cowan fra Statens Seruminstitut deltog i pane-debatten om "What's holding us back and how do we move faster", der handlede om hvor i verden hiv-epidemien stadig er værst, hvorfor det er svært at få gjort noget ved det, og hvad det vil kræve i fremtiden.

Mange hiv-smittede bor fortsat den Sub-Saharan Africa, og især de særlige risikogrupper (MSM, transkønnede, sexarbejdere, stofbrugere m.fl.) er udsatte. Flere af de afrikanske lande er tilbageholdende med at bruge egne penge på at give de hiv-smittede medicin, og i flere lande forhindrer lovgivning nogle hiv-smittede i af få hjælp og støtte.

I samme session deltog Mark Dubyl, der er direktør for Globale Fond til Bekæmpelse af Aids, Malaria og TB (GFATM). Mark Dubyl gjorde opmærksom på, at mange af redskaberne til at bekæmpe hiv findes, men udfordringen er at finde de rigtige redskaber til de enkelte lande, og at finde pengene til at gøre det for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar